Ózonos Fertőtlenítés, Tisztítás

Győr, Budapest és Baja területén

Vállaljuk autóklíma, autóbeltér, házak, lakások, irodák üzleti egységek ózonnal történő tisztítását, fertőtlenítését Győr, Budapest és Baja területén.

Mi az ózon?

Az ózon az egyik legerősebb ismert oxidáló és fertőtlenítő hatású anyag. A klórnál akár 50 szer hatékonyabb, mint a hagyományos klór, a vízben található mikroorganizmusoktól függően.
Bármilyen fajta mikroorganizmust, baktériumot, vírust, gombát, penészt, szagot okozó elemet gond nélkül megsemmisít. Kiváló oxidáló hatású anyag. Az ózonnal történő oxidálási folyamat olyan hatékony, hogy a mikroorganizmusok képtelenek immunitásra szert tenni. Fertőtlenítés során nem hagy hátra semmilyen egészségre ártalmas anyagot, rövid idő alatt lebomlik.

Az ózon hatása az emberi szervezetre

Bár a tisztítás során alkalmazott ózon teljesen ártalmatlan a szervezetre, azért érdemes tisztában lenni néhány  információval.
Az emberi szervezet bizonyos esetekben érzékenyen reagálhat az ózonra. 0,5-2,5 ppm között van a fertőtlenítés során használt ózon töménysége. 0,01 ppm ózonkoncentráció szagról már érzékelhető. Az Egészségügyi Minisztérium szerint a 0,01 ppm ózonkoncentráció semmilyen negatív hatással nincs az emberi szervezetre, legfeljebb 10 órán át tartó belélegzése esetén. Kellemetlen tünetként kiszáradt száj, légutak irritációja léphet fel, ami az érintett terület elhagyása után bármilyen következmények nélkül azonnal elmúlik.

Így dolgozunk

1. Ajánlatkérés

Ön telefonon, vagy email-en keresztül felveszi velünk a kapcsolatot

2. Tájékoztatás

Tapasztalt kollégánk tájékoztatja a lehetséges megoldásokról, elérhető időpontokról

3. Kiszállás, fertőtlenítés

Munkatársunk a megbeszélt időpontban felkeresi Önt és elvégzi a megrendelt szolgáltatást

Autóklíma, beltér ózonos fertőtlenítése

Az autók, járművek szellőzőrendszere melegágya a különböző gombáknak és penésznek. Köszönhetően a klíma használata során jelentkező párának. Az autó szellőzőrendszerének működése során a különböző spórák az utastérbe jutva komoly egészségügyi kockázatot jelentenek az ott tartózkodók számára.

A fenti veszélyt elkerülendő javasolt a jármű klímáját rendszeresen lehetőleg ózonnal tisztítani, fertőtleníteni, karbantartani, továbbá ha a szellőzőrendszer kellemetlen szagot áraszt, és/vagy gyakoriak az utastérben jelentkező megfázásos, vagy allergiás tünetek, akkor fokozottan ajánlott az ózonos fertőtlenítés.

Az autóklíma ózonnal történő tisztítása azért hatásosabb más megoldásokkal szemben, mivel gáz halmazállapotának köszönhetően az ózon a teljes utasteret átjárja, elpusztít minden ott fellelhető gombát, penészt, spórát, vírust, baktériumot, valamint a fertőtlenítés során nem hagy hátra semmilyen egészségre ártalmas anyagot, rövid idő alatt lebomlik.

Érdemes használt autó vásárlása esetén is alkalmazni az ózonos fertőtlenítést. A kellemetlen szagok megszüntetése mellet, (főleg ha dohányos volt a jármű korábbi gazdája) biztos lehet abban, hogy a szellőzőrendszerben rejlő veszélyeket is elhárítja.

A fertőtlenítés időtartama

Autó állapotától függően 10-20  perc + minimum 20-30 perc szellőztetés, a kezelés intenzitásától függően

Ózonos Fertőtlenítés, Tisztítás
Az ózonos autóklíma, belső fertőtlenítésének menete
  1. Az autó utasterében elhelyezésre kerül a nagy teljesítményű ózongenerátor
  2. Belső keringtetésre állítjuk a jármű szellőzőrendszerét
  3. Az ózonnal telített levegő 30 perc alatt bejárja teljes utasteret, valamint a szellőzőrendszer, elpusztítja az ott található gombát, penészt, spórát, vírust, baktériumot
  4. 5 perc szellőztetés után már használhatja is tovább a fertőtlenített, szagmentes autóját

Házak, lakások ózonos fertőtlenítése

Érdemes lakásunkban is időnként elvégezni az ózonnal történő tisztítást.
Kellemetlen szagok jelentkezhetnek otthonunkban, akár dohányzás, vagy háziállatok miatt, de kártevők, hangyák, csótányok és egyéb rovarok is felbukkanhatnak. A jól ismert penésznek, (köszönhetően a rossz szigetelésnek) különböző gombáknak, spóráknak, vírusoknak, baktériumoknak, ugyanúgy életteret biztosíthat lakásunk  melyek fokozott veszélyt jelentenek az ott tartózkodók szervezetére nézve.

Használt, régi házat, lakást vásárolt és szeretné mentesíteni a dohos szagtól? Vagy a szekrény mélyéről előkerült, régóta nem viselt ruhák dohos szagától szeretne megszabadulni?
Az ózonnal történő fertőtlenítés ezekre a problémákra is kiváló megoldást nyújt!

Otthonunk ózonnal történő tisztítása azért hatásosabb más megoldásokkal szemben, mivel gáz halmazállapotának köszönhetően az ózon a teljes lakteret átjárja, megszünteti a kellemetlen szagokat, elpusztítja az ott fellelhető élősködők, gombák, penész, spórák, vírusok, baktériumok, 99,9%-át, valamint a fertőtlenítés során nem hagy hátra semmilyen egészségre ártalmas anyagot, rövid idő alatt lebomlik.

A fertőtlenítés időtartama

1-5 óra

Ózonos Fertőtlenítés, Tisztítás
Házak, lakások ózonos fertőtlenítésének menete
  1. A lakásban/házban elhelyezésre kerül a nagy teljesítményű ózongenerátor
  2. Az ózonnal telített levegő 1-5 óra alatt bejárja teljes lakteret, elpusztítja az ott található gombák, penész, spórák, vírusok, baktériumok, atkát 99,9%-át
  3. A kezelés után fél óra várakozás következik
  4. Alapos szellőztetés után visszatérhetünk a lakásba. Ha van rá mód, akkor a hatás növelése érdekében érdemes másnap visszatérni a lakásba.

Üzleti egységek, irodák fertőtlenítése

Irodák, üzleti egységek, munkahelyek, olyan helységek, ahol több ember is tartózkodik egy adott időpontban.
A közös használati tárgyak, eszközök, helységek, szellőzőrendszer, klíma kiváló táptalajt biztosítanak a különböző gombák, spórák, baktériumok, vírusok elterjedésének, melyek potenciális veszélyt jelentenek az adott helységben tartózkodó munkatársak számára, ami általában a megfázás, vagy influenza.
Mivel a hagyományos takarító, tisztító vállalkozások általában nem fordítanak erőforrást az ilyen jellegű problémák orvosolására, ezért javasolt az adott irodákat, üzleti egységeket időnként ózonos tisztítással fertőtleníteni.

Az üzleti egységek, irodák, munkahelyek ózonnal történő tisztítása azért hatásosabb más megoldásokkal szemben, mivel gáz halmazállapotának köszönhetően az ózon a teljes légteret átjárja, megszünteti a kellemetlen szagokat, elpusztítja az ott fellelhető gombák, penész, spórák, vírusok, baktériumok, 99,9%-át, valamint a fertőtlenítés során nem hagy hátra semmilyen egészségre ártalmas anyagot, rövid idő alatt lebomlik.
Csökkenti a munkatárak, megbetegedésének esélyét, ezáltal hozzájárul a munkaerő kiesésből származó költségek csökkenéséhez is.

 

Ózonos Fertőtlenítés, Tisztítás

Professzionális ózonos fertőtlenítés, tisztítás Győrben, Budapesten és Baján

Kapcsolat

Bármilyen kérdéssel, ajánlat kéréssel forduljon hozzánk bizalommal, a nap 24 órájában elérhetőek vagyunk

9028 Győr, Fehérvári út 80
+36 70 321 2594
+36 70 625 3912 (0-24)
info@hellfor.hu

Email